Crumble od jagoda

Jagode.
Domaće. Slatke. Nešpricane.  

Trenutno su voće koje jedem svaki dan. Po barem dva puta. 
Ili cijele ili narezane. Naravno bez šećera.


Prije nisam voljela pekmez od jagoda. Kažem prije. 
Prije nisam bila obožavatelj jagoda u slasticama. Kažem prije.

Sve više volim što prije nisam. Popravljam se, zar ne?

Mi blogeri uvijek gledamo iz perspektive i degustatora i fotografa. Jer kako napraviti desert s jagodama, ako odmah s njima nešto ne pripremim i nisu savršenog izgleda? 
Ukombinirati ih u ovaj sočni kolač i smazati brže nego što mislite.

Crumble od jagoda

po receptu s bloga Kuisine

125 g maslaca
100 g bijelog šećera
50 g smeđeg šećera 
1 žlica vanilin šećera
1 prstohvat soli
150 g brašna
60 g zobenih pahuljica
350 g jagoda

Pećnicu zagrijte na 180° C. 
Pleh veličine 20x20 cm obložite papirom za pečenje. 

Rastopite maslac te dodajte šećer, vanilin šećer i sol te zatim brašno i zobene. 
Dobiti ćete jednu veliku loptu smjese i sitnije mrvice. 
Dio smjese ostavite sa strane u jednoj šalici za mrvičasti posip. 
Ostatak smjese prebacite u pleh i prstima ili spatulom utisnite u dno da dobijete čvrsto dno. 

Jagode operite, očistite i narežite. 
U tavu stavite žlicu vode i jagode i kuhajte tri minute. 

Jagode izvadite iz tave i prebacite na prethodno pripremljeno dno i ravnomjerno rasporedite. 
Pospite posipom koji ste ostavili sa strane i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.

Kolač ostavite da se potpuno ohladi, kako se ne bi raspadao. 

Kolač držite na sobnoj temperaturi u posudi ili spremite u masni papir za posao ili piknik. 

Umjesto jagoda možete koristiti i marelice, borovnice, ili voće po želji. 
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com
ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.

Dobar tek,

22 komentara

  1. Odlično izgleda, ovo ću sigurno isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, a i fotka mi se svidja. Djeluje jako ukusno :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja, Muscovado i jagode daju poseban okus. ;)

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Hvala Aleksandra. ;) I okus je zanimljiv. :)

      Izbriši
  4. Dobitna kombinacija kako god okreneš :) izvrstan recept, jagode koje tako lijepo poziraju, pa još odličan fotograf... ovo ćemo praviti, samo da znaš ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na riječima hvale, no ovako lijepe jagode odrade većinu posla. :) Čekam dojmove. ;)

      Izbriši
  5. Nije humano koliko dobro izgledaju ove kocke. Sva sreća te sam od jutros preumorna, da sam odmornija, napravila bih i smazala celu tepsiju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odmori se, zaslužila si i napravi ove kocke. ;)
      Sva sreća pa je tepsija mala, pa nije problem da jedna osoba smaže. :D

      Izbriši
  6. Ja ih vala volim oduvek, u svakom obliku. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odgovori
    1. Hvala ti, Tamara. :) Nadam se da ćemo nešto zajedno i pojesti uz čašicu razgovora. ;)

      Izbriši
  8. E ovo je skroz po mom ukusu! :) Baš bih rado sad smazala jedno parčence! ;) A i fotke su divne! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ponudila bi koji prutić, no nestali su brzinom svjetlosti. No recept je tu, zar ne? ;)
      Hvala ti puno. :)

      Izbriši
  9. Divno su ti ispale ove pločice. Namamila si me na crumble još prije neki dan heheh Jedva čekam da isprobam i ovu tvoju verziju. Njam!

    OdgovoriIzbriši
  10. Jedan od omiljenih jagodnih recepata! super si ga složila i styling i sve ;)

    OdgovoriIzbriši