Mamin brzi burek

Nakon dvije i pol godine je došlo vrijeme za promjene. 
Odlučila sam promijeniti izgled bloga. 

Dobro, dobro... prvo sam se igrala s nekim temama i nakon što nije dobro skinuta sigurnosna kopija imala sam dva izbora.
Ili opet podešavati staru temu ili odabrati novi izgled i onda nju podešavati. 
Prevagnula sam na novo, iako mi je prijašnji izgled baš bio drag. 

To je bio i razlog što neko vrijeme niste mogli na blog, ako ste pokušali. 
Kako god bilo, novi izgled je tu. Kako vam se čini? :) 

U to ime vas častim novim receptom.

Mamin brzi burek


500 g kora za štrudlu

400 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 žlice ulja
sol, papar

200 g posnog sira
2 jaja
sol, biber

2 jaja
1 dcl ulja
1 dcl mineralne vode

Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast.
Dodajte mljeveno meso i začinite po želji. 
Nakon pečenja pustiti da se ohladi.

Umutite jaja i dodajte ulje i mineralnu. 
U dobivenu smjesu dodajte prethodno ohlađeno meso. 

Pažljivo razmotajte kore i posložite po jednu da vam brže ide punjenje.

Stavite po dvije kore zajedno, pa par žlica smjese i rasporedite. 
Kore zarolajte u štrudlu i onda smotajte kao pužić.
Sa količinom tekućine i motanjem pripazite, da vam kore ne puknu. 
Iako i one puknute će se pojesti. ;) 

Bezmesna varijanta je da umutite dva jaja i dodate posni sir sa začinima te time premažete kore. 

Pećnicu zagrijte na 200°C i u pleh stavite papir za pečenje. 

Oblikovane pužice stavite na papir za pečenje, poprskajte vodom i pecite 20 minuta ili dok pužići ne porumene. 
Pužići sa sirom će vam ostati malo svjetliji, nego oni s mesom. 

Poslužite tople s čašom jogurta. 



4 komentara

  1. Znači kore se ne mažu ni sa čim osim s nadjevom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravilu ne. Možeš sa tekućinom iz smjese između te dvije kore premazati, no ne previše da se ne raspuknu. ;)

      Izbriši